top of page

רויטל כרם - עורכת דין

Revital Kerem Law Office

הישארו מעודכנים

נרשמת בהצלחה!

פרסומים נוספים
רויטל כרם, עו״ד

איך מפעילים ייפוי כוח מתמשך ומהן 3 הטעויות הנפוצות שחשוב להימנע מהן

ייפוי כוח מתמשך נועד לאפשר לאדם לקבוע מראש כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו, כאשר הוא לא יוכל לקבל עוד החלטות בעצמו. זהו כלי המאפשר להגן עליכם, על יקיריכם ועל הנכסים שלכם בתרחיש בו תיפגע היכולת שלכם או שלהם לקבל החלטות באופן זמני או קבוע. משום שייפוי הכוח המתמשך נועד להיות כלי גמיש שפותר ביעילות אתגרים בימים הקשים להם הוא נדרש, חשוב לדעת כיצד מפעילים אותו ומאילו טעויות נפוצות חשוב להימנע.


איך מפעילים ייפוי כוח מתמשך? 

כדי שייפוי כוח מתמשך ייכנס לתוקף, כל מיופי הכוח נדרשים להגיש לאפוטרופוס הכללי הודעת הצהרה על מילוי התנאים לכניסה לתוקף של ייפוי הכוח המתמשך, בצירוף חוות דעת רפואית מתאימה. במקרים בהם נקבעו תנאים נוספים להפעלת ייפוי הכוח המתמשך, יש להגיש גם מסמכים נוספים התומכים בקביעה שהתנאים מולאו. 

את ההגשה ניתן לבצע באופן מקוון, דרך אתר האפוטרופוס הכללי (מערכת כשרות משפטית Online).

עם אישור הפעלת ייפוי הכוח המתמשך, שולח האפוטרופוס הכללי הודעה לכל מיופוי הכוח וגם למיופי הכוח החליפיים.


טעות נפוצה מס' 1: התנאי המקדים כדי להפעיל את ייפוי הכוח המתמשך הוא שהאדם "לא יבין כלום"

ייפוי כוח מתמשך מופעל כשאדם אינו יכול לטפל בענייניו הכלכליים-כספיים, האישיים או הרפואיים. החוק קובע שעל חוות הדעת הרפואית לקבוע שהאדם "אינו מבין בדבר". אין הכוונה שעליה לקבוע שהאדם אינו מבין כלום (שהאדם אינו מבין דבר). אלא, כדי שייפוי הכוח יופעל, על הרופא לקבוע שהאדם אינו מבין בדבר עבורו ניתן ייפוי הכוח המתמשך. כלומר: בעניינים הכלכליים-כספיים, האישיים או הרפואיים שלו. 


טעות נפוצה מס' 2: התייחסות ארוכה להיסטוריה הרפואית של האדם

לרוב, מכתב הרופא המשמש להפעלת ייפוי הכוח קובע שהאדם אינו מסוגל לטפל בענייניו. כדי לתמוך בקביעה זו שלו, הרופא לרוב מתייחס לבדיקה שהוא ביצע סמוך להוצאת המכתב. 

טעות נפוצה בהקשר זה היא לכלול במכתב זה גם "חפירה" בהיסטוריה הרפואית של האדם, כשהדבר אינו נחוץ לשם ביסוס חוות הדעת. הבעיה היא שתוכן זה עלול לגרום לתקלות בהפעלת ייפוי הכוח או להאט את התהליך.


טעות נפוצה מס' 3: הוספת דרישות מכבידות מדי כתנאים להפעלת ייפוי הכוח

חלק מהאנשים בוחרים לקבוע תנאים ודרישות כתנאי מוקדם להפעלת ייפוי הכוח. למשל, מתן הודעה לאנשים מסוימים טרם הפעלתו או בחירה לערוך חוות דעת רפואית במתכונת מיוחדת. גם אם הכוונה הייתה טובה, הניסיון מלמד שזה עלול להסב קושי בשלב היישום. למשל, משום שיהיה צורך להראות שהתנאים הללו מולאו. לכן, משום שייפוי הכוח המתמשך נועד להיות כלי גמיש ויעיל שפותר סוגיות בימים הקשים בהם הוא נדרש, ההמלצה היא להימנע מדרישות מכבידות (פרט למקרים חריגים).


עו"ד רויטל כרם מלווה בודדים, זוגות ומשפחות בעריכת ייפוי כוח מתמשך ובגיבוש המסמכים המתאימים. עו"ד רויטל כרם מלווה את לקוחותיה דרך כלל נקודות הציון המשמעותיות בחיים, ובפרט בהסכמי ממון, נישואין, גירושין, אימוץ, הורות, נאמנויות, צוואות ומימוש ירושות. ליצירת קשר והתייעצות לחצו כאן 



Comments


כיצד נוכל לעזור לך?

עו"ד רויטל כרם

מגדל אמות השקעות קומה 6

ויצמן 2 תל אביב-יפו 6423902

טל': 972-3-6932820+

פקס: 972-3-6932822+

דוא"ל: revital@keremlaw.com

Success! Message received.

bottom of page